­

loge small

Candida (den hvide gærsvamp) lever som en harmløs parasit, primært i vores tarmsystem, men også på slimhinderne i mundhulen, i luftvejene, i skeden og på huden. Hvis mikrofloraen kommer ud af balance, kan Candida albicans udvikle sig fra at være en primitiv gærcelle til en skimmelsvamplignende organisme. Denne organisme kan danne lange gevækster - såkaldte pseudohyfer - som kan perforere slimhinderne og i værste fald gå i blodet og brede sig til andre organer og systemer. 

En Candida ude af kontrol kan være foråsaget af antibiotika- og binyrebarkhormonbehandling eller kemoterapi. Mennesker der har stress, eller får for mange svampenærende madvarer så som sukker, søde sager, gær, alkohol (især øl og spiritus), fiberfattig kost og skadelige fedstoffer (frituremad, margariner og opvarmede madlavningsolier). Alle disse kan influere på Candida albicans-balancen.  

Der findes forskellige stadier af inficering af denne svamp, fælles er dog at immunforsvaret er ramt i større eller mindre grad. Så snart der kommer en forstyrrelse i den naturlige mikroflora, kan svampen, som ellers holdes i skak af de tarmvenlige bakterier, tage overhånd og skabe en del problemer, som ikke kun kan mærkes i fordøjelsen men også andre steder, hvor svampens affaldsprodukter kan belaste systemet. Den afgiver toksiner, som kan sprede sig, sætte immunsystemet på overarbejde og lave ravage med træthed, intolerancer, paradentose, ustabilt blodsukker, mensturationsproblemer, stofskifteproblemer, koncentrationsbesvær, muskelsvaghed, fødevareallergier, hovedpine, fordøjelsesproblemer, gentagne infektioner, bumser, eksem, humørsvingninger, eller trang til søde sager, kaffe, røg eller alkohol og alverdens andre symptomer. 

Kan du nikke genkendende til noget af ovenstående, så kan du selv teste det på følgende måde. 

Det første du gør om morgenen, er at tage et glas og fyld det halvt op med vand. Derefter laver du en spytklat og spytter den ud i vandet. Hvis der efter 1-2 minutter dannes lange tråde, som går ned mod bunden af glasset, så har du med stor sansynlighed Candida.

Ved hvid belægning på tungen, så er der ligeledes stor sansynlighed for at du har Candida. 

Kontakt gerne for mere info.

 

Kildeinfo: Sund-forskning.dk

  

­